DJ Dazzle

Home / DJ Dazzle
dj dazzle

DJ Dazzle is op 25 januari 1977 geboren als Martijn Wittenbols.

Op zijn vijftiende werd hij in De Spock in Breda door de toenmalige resident Tiësto voor het eerst geconfronteerd met het fenomeen house. Vol inspiratie en gedrevenheid nam hij vervolgens zelf de draaitafels ter hand.

Twee jaar later kwam het moment waarop Tiësto doorbrak naar de grotere clubs in Nederland en de rest van de wereld, iets wat door deejays Cor Fijneman, Montana en Dazzle werd aangegrepen om ieder een eigen avond als resident in De Spock te claimen.

In de twee jaar die daar op volgden creëerde Dazzle zijn eigen sound. Die sound heeft hij sindsdien vastgehouden en staat tegenwoordig bekend als progressive tech-trance en tech-house. Al vrij snel na zijn start als resident in De Spock volgden verscheidene releases op Tiësto´s label Black Hole.

Zijn eerste mixcompilatie Freedom zorgde voor een groot aantal boekingen in Nederland en landen daarbuiten, zoals Noorwegen en Israël. Dit succes leidde tot drie vervolgcompilaties onder de naam Freedom. Ook het dubbele mixalbum SoundBox sloeg goed aan en leidde ondermeer tot boekingen in Mexico, de Verenigde Staten en Griekenland.

Tot op de dag van vandaag wordt Dazzle door heel Nederland en in de rest van de wereld voor kleinere en grote feesten geboekt en staat hij steevast in de line up met gevestigde namen als Tiësto, Seb Fontaine, Guy Ornadel, Lucien Foort, Armin van Buuren, Scott Bond en Judge Jules. Dazzle is tevens maandelijks resident op Xtra Large in Kingdom Venue.

www.djdazzle.com