DJ Iwan

Home / DJ Iwan

Van Iwan naar DJ-Iwan!!!

Op jonge leeftijd wist hij het al, muziek….. radio……. Dj………, daar lag zijn interesse…..
“Later als ik groot ben…… wil ik ook radio / muziek maken…..”

Destijds wist hij nog niet dat zijn interesse voor muziek nog meer aangewakkerd zou worden door een van zijn buurjongens die ook draaiden. Mixen, scratchen, knippen, plakken, niets was hem te gek, dat wil ik ook, dacht hij. En toen begon het…..

Op zijn kamer bij zijn ouders ging hij oefenen met zijn eerste plaatjes en een mengpaneel van het eerste uur. Later werd zijn studio apparatuur steeds professioneler, net als zijn draaikunsten.

Langzamerhand groeide zijn kamer performance uit tot school-, examen en verjaardagsfeesten en bruiloften. De uiteindelijke doorbraak om in clubs te draaien kwam in 2001. Voor de eerste keer draaide hij in Danscafé Dappen in Dordrecht. Vanaf dat moment veranderde zijn repertoire en kwam DJ-Iwan met een breder concept.

Zijn hart gaat uit naar Groovy Club, House en Trance, maar ook draait hij met liefde nummers uit de 70’s, 80’s, R&B, Bubbling en Top 40! Niet alleen voelt hij feilloos aan in welke sfeer de party crowd wil dansen ook zijn diversiteit zorgt ervoor dat hij veelvuldig gevraagd wordt.
Naast Dordrecht ging hij ook draaien in De strandtent van Hellevoetsluis als een van de residents, met o.a. DJ Da Goofman.

In 2003 had DJ-Iwan voor het eerst zijn eigen truck op de FFWD Heineken Danceparade tussen namen zoals Ferry Corsten, Michel de Heij, Tiesto en clubs als Chemistry, Club Risk, UDC, Lexion en Sinners .Met een menigte van 350.000 party-people wist DJ-Iwan de voetjes behoorlijk van de grond te houden!!!!!! Men keek de ogen uit met danseressen zoals bijv. Denise Mulder en andere danseressen van Club Live (Kim Holland).

DJ-Iwan heeft samen gedraaid met DJ’s als Mike S., Francois, Miss Melody, Randy Katana, Jean, Eric van Kleef, Miss Smile, Deepack, Bas & Ram, Mark van Dale, Lars Tindy, Luna, Jimson, José, Jurgen en vele anderen. Op een gegeven moment had hij tijdens zijn avonden optredens van Def Rhymz en andere beroemdheden.

 

Maar ook in het buitenland begint hij toch aardig een naam te vestigen. In Kreta hebben ze in diverse (disco)bars en op Starbeach kunnen genieten van zijn tunes!! Daarnaast kennen ze hem ook in Salou en iets dichter bij huis, België.

Ook heeft hij in 2003 gedraaid op de stage van Paaldansacademy (Pole Fitness) op ID&T Mysteryland.

Begin 2005 is DJ Iwan samen met DJ Pet de samenwerking aangegenaan om als Clubjunkies Back 2 Back te gaan draaien op diverse party’s. Dit hebben zij o.a. gedaan in Club Live en Beach-club De Quack tijdens de Dance 2 Trance party’s welke aldaar werden georganiseerd.

Ook draait Iwan op bedrijfs events en exclusive weddings.

De periode er na zien we DJ-Iwan steeds vaker terug op flyers en party’s: Om er een aantal te noemen: Crazyland, Erotic Pinkster Vibes,  Morning Mission en Delicious Christmas en de Afterparty van de FFWD Heineken Danceparade, de Tilburgse kermis. Daarnaast heeft DJ-Iwan ook deel uitgemaakt van de organisatie achter 7th Heaven en House Sexation. Twee maandelijks terugkerende parties die telkens weer door velen werden bezocht.

DJ-Iwan heeft  gedraaid op veel bekende parties, zoals: Crazyland, Decisions, Kinky Dreams, B.I.T.C.H., Booming sexy New Years Vibe, Full Moon & White Moon.

Hij had ook nog zijn eigen feesten op zondag, genaamd WISH.

In 2014 wordt voor het eerst Koningsdag gevierd en ook daar is hij natuurlijk bij, vanaf het water op een heuse partyboot, zo ook in 2017.

In 2016 heeft Iwan zijn mix optreden op landelijke radio Decibel en ook in Amsterdam op de Gaypride vanaf het water.

En na jaren er alleen van gedroomd te hebben, is het werkelijkheid geworden… in 2016 draait Iwan voor het eerst op Het party island IBIZA op de feesten van Secret Underground.

Tegenwoordig heeft hij zijn eigen avonden in een club in het zuiden en is hij een van de resident dj’s van The Morning Mission. De (after)party club Organza in het midden van het land, waar hij al vele jaren actief is als DJ, ook op andere feesten die daar georganiseerd worden.

Hij heeft dan ook zijn eigen sound ontwikkelt die hij zelf bestempeld als een beetje progressive maar vooral tribal clubby en ook draait hij lekkere classics wat zeker in de smaak valt bij de meer ervaren partypeople.

Het geeft hem een kick en energy boost te zien dat zoveel mensen op zijn beats uit hun dak gaan on the floor. Het effect………… een grote big smile en nog hetere en betere tunes met als uiteindelijk resultaat een heerlijke wisselwerking tussen partypeople en de DJ….en voor jou een top avondje uit!!!

Voor 2017 heeft hij al de nodige boekingen staan met als klappers voor de zomer, een boeking in Frankrijk, en een aantal op Ibiza, van de organisatie Secret Underground.

Volg DJ-Iwan op facebook, om te zien waar hij binnenkort zal draaien.
https://www.facebook.com/Dj.Iwan.nl